פרקליט המדינה בין השנים 2013-2019.
במסגרת תפקידיו עסק בעיקר במשפט מנהלי ובמשפט פלילי. הוא ייצג אישית את המדינה במאות תיקים בבג"צ, רובם בתחומים הבטחוני והפלילי. חלק מהתיקים עוררו ויכוחים ציבוריים סוערים ויצרו תקדימים משפטיים חשובים. כך למשל, בתחום הפלילי ייצג את המדינה בפרשת "בראון – חברון"; ובעתירות שדרשו להעמיד לדין את נשיא המדינה משה קצב; ראש הממשלה בנימין נתניהו, השרים אביגדור ליברמן וצחי הנגבי, עורך ידיעות נוני מוזס ורבים אחרים. בתחום הבטחוני ייצג את המדינה בעתירות בטחוניות דרמטיות, כגון בנושא הפעלת עינויים בשב"כ, החזקה בישראל של עצירים כ"קלפי מיקוח", "נוהל שכן", "סיכול ממוקד", "מעצרים מנהליים" ועוד. בשנות כהונתו כפרקליט המדינה עסק רבות במאבק בשחיתות השלטונית, ובמסגרת זו טיפל במאות תיקים פליליים ובכללם – תיקי ראש הממשלה נתניהו; ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט; שרים; חברי כנסת; רבנים ראשיים; ניצבים במשטרת ישראל; ראשי רשויות מקומיות; אלון חסן, רונאל פישר; ועוד. כן עסק במאבק בארגוני פשיעה, בקידום זכויות קרבנות עבירה, חשודים ומיעוטים, בשמירה על נכסי המדינה, ועוד. היה אחראי על ייצוג המדינה בכל הערכאות, בתחומים הפלילי, המנהלי, האזרחי, הבטחוני הבינלאומי ועוד. במקביל הוביל תהליכים ניהוליים משמעותיים ביותר בפרקליטות, כגון: קיצור משך זמן הטיפול בתיקים; הקמת פירמידות ניהוליות; קליטת פרקליטים ערבים וחרדים; כניסה לעולם הרשתות החברתיות; ועוד.
על המרצה שי ניצן
הרצאותיו של שי ניצן מתחלקות ל 3 תחומי עניין שונים במהותם :
ניהול : מתוך הפרקטיקה של ניהול גוף גדול כמו הפרקליטות מביא שי ניצן להרצאה תובנות מעשיות בדרגת חשיבות ראשונה לכל ארגון גדול או בינוני, וביניהן תהליך של שינוי התפיסה הניהולית והתאמת הסגנון הניהולי למאה ה 21; תהליך של פתיחת הארגון למגזרים שונים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה של הנקלטים לעבודה; תהליכים שנועדו לקדם ולתגמל עובדים מצטיינים ("טאלנטים") בלי לעורר מורת רוח בשכבות רחבות של עובדים; פיתוח דרכים לשיתוף ואיחזור ידע בארגון גדול והנהגת מדיניות אחידה במידת האפשר; פיתוח דרכים יצירתיות וחדשניות לצורך מציאת פתרונות לבעיות מורכבות; וכדומה.
העולם המרתק של המשפט הפלילי: בהרצאה יסקור פרקליט המדינה לשעבר את דרכי ההתמודדות של המשטרה והפרקליטות עם תופעות של שחיתות שלטונית,מאבק בארגוני פשיעה אלימים ומאורגנים, ומאבק באלימות ועבירות מין - תופעות שהפכו למכת מדינה.
על עולם הבגצים ועל דילמות ואיזונים : האם הבג"צ והפרקליטות "מנהלות" את המדינה ופוגעות ביכולת ה"משילות" של הממשלה והכנסת? האם יש אמת בטענה זו?
ארגונים נקלעים לעתים קרובות למשברים. משברים יכולים להגרם מסיבות כלכליות, אישיות, ציבוריות, תקשורתיות ועוד. כיצד צריך להתנהל ארגון בתקופת משבר?!
הפרקליטות היא ארגון שנקלע לעין הסערה בשנים האחרונות. התקפות בלתי פוסקות הופנו נגדה מצד פוליטיקאים מרכזיים ובעלי כוח, בראש...
המשפט הפלילי כובש את כותרות העיתונים ועוסק בשלל נושאים מרתקים ודילמות משפטיות. מאבק בשחיתות שלטונית- שהגיע לשיא בשנים האחרונות; מאבק בארגוני פשיעה אלימים ומאורגנים; מאבק באלימות ועבירות מין- תופעות שהפכו מכת מדינה; ועוד. בהרצאה יסקור פרקליט המדינה לשעבר את דרכי ההתמודדות...
בשנים האחרונות עולה לעתים קרובות הטענה שהבג"צ והפרקליטות "מנהלות" את המדינה ופוגעות ביכולת ה"משילות" של הממשלה והכנסת.
האם יש אמת בטענה זו? או שמא זוהי דמגוגיה? בהרצאה מרתקת מסביר ניצן מהו תפקידו של בג"צ ומסביר איך בגצ ממלא את תפקידו בסוגיות רגישות ומורכבות שבהן בדרך כלל יש...
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.