בשנים האחרונות עולה לעתים קרובות הטענה שהבג"צ והפרקליטות "מנהלות" את המדינה ופוגעות ביכולת ה"משילות" של הממשלה והכנסת.
האם יש אמת בטענה זו? או שמא זוהי דמגוגיה? בהרצאה מרתקת מסביר ניצן מהו תפקידו של בג"צ ומסביר איך בגצ ממלא את תפקידו בסוגיות רגישות ומורכבות שבהן בדרך כלל יש לאזן בין ערכים מתנגשים, גם אם הדבר כרוך בעימות עם הממשלה. כך למשל, בתחום הבטחון נתייחס לסוגיות רגישות ודילמות מורכבות, כגון: הריסת בתי מחבלים, הפעלת אמצעי לחץ פיסיים בחקירות שבכ, מעצרים מנהליים, סיכולים ממוקדים והפעלת אמצעים אחרים לדיכוי טרור. במקביל נתייחס לסוגיות רגישות שעומדות שנים בלב העיסוק של בגצ, כגון פינוי יישובים באיו"ש בשל הקמתם על קרקע פרטית, מינויים של מורשעים פליליים וחשודים לתפקידים מרכזיים במערכת השלטונית, פסילת מפלגות ומועמדים מלרוץ לכנסת, הפעלת שב"כ כדי להלחם בקורונה ועוד.
המשפט הפלילי כובש את כותרות העיתונים ועוסק בשלל נושאים מרתקים ודילמות משפטיות. מאבק בשחיתות שלטונית- שהגיע לשיא בשנים האחרונות; מאבק בארגוני פשיעה אלימים ומאורגנים; מאבק באלימות ועבירות מין- תופעות שהפכו מכת מדינה; ועוד. בהרצאה יסקור פרקליט המדינה לשעבר את דרכי ההתמודדות של המשטרה והפרקליטות עם התופעות הללו, תוך שימת דגש לצורך לשמור על זכויות חשודים וזכויות נפגעי עבירה.
כן נסקור ונסביר מהם הסדרי טיעון והסכמי עדי מדינה ונבהיר מדוע הם חיוניים. בהרצאה נעמיק בעולם מרתק זה ונתוודע לסוגיות המסעירות את...
ארגונים נקלעים לעתים קרובות למשברים. משברים יכולים להגרם מסיבות כלכליות, אישיות, ציבוריות, תקשורתיות ועוד. כיצד צריך להתנהל ארגון בתקופת משבר?!
הפרקליטות היא ארגון שנקלע לעין הסערה בשנים האחרונות. התקפות בלתי פוסקות הופנו נגדה מצד פוליטיקאים מרכזיים ובעלי כוח, בראש ובראשונה בגלל עיסוקה בתיקים פליליים שנפתחו נגדם ובשל החלטותיה להגיש נגדם כתבי אישום. כן הותקפה הפרקליטות גם מכיוונים נוספים, שונים ומגוונים, כגון בעקבות הסדרי טיעון שערכה, עדי מדינה שגייסה, נחישותה לאכוף החוק על מגזרים שונים וכו'....
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.