במסגרת עבודתי נשלחתי לסקר אזורי עימות בעת התרחשות שינויים היסטוריים: המהפכה בכיכר תחריר כאשר המצרים סילקו את מובארק מהשלטון (שם גם נעצרתי); כיכר מיידאן בקייב כאשר האוקראינים סילקו את הנשיא ינוקוביץ'; חצי האי קרים כאשר רוסיה פלשה והשתלטה על קרים; סדרת פיגועי הטרור בפריז בנובמבר 2015; סיקור המלחמה בסוריה בשהייה בגבול סוריה טורקיה לאחרונה, היכן שעשרות אלפי פליטים מנסים לנוס מאזור חאלב; פיגוע התופת בנמל התעופה אתא טורק באיסטנבול אליו נקלעתי ביולי 2016; סיקור הקרב על מוסול בצפון עיראק שם שהיתי ב2016 עם הלוחמים הכורדים; ביקור מיוחד בתוניסיה לסיקור זירת החיסול של מהנדס המזל"טים של חמאס. נדבר על היכולת להגיע בכלל למקומות הללו – בדרך כלל לגמרי לבד, על המורכבות הטכנית של להוציא שידור טלוויזיוני באמצעים דלים ביותר לפעמים, והאופן בו אתה נדרש לפעול באזורים כאלה. על המתח הקיים בין הצורך לספק מידע מהיר מהימן ומקיף על ההתרחשויות, לבין הקושי בביצוע העבודה העיתונאית בתנאים מיוחדים שכאלו בעיקר כאשר אתה ישראלי במדינה עוינת.
מואב ורדי, עורך חדשות החוץ של תאגיד השידור כאן 11 ומגיש התכנית "העולם היום" בכאן 11 בתיעוד נדיר של אנשי דאע"ש בסוריה, ושל הכוחות הכורדים הנלחמים נגד דאע"ש ונגד טורקיה.
בחודש מרץ האחרון יצא מואב לסוריה כדי לסקר את הקרב על סוריה – המלחמה לכיבוש המעוז האחרון בשליטת ארגון המדינה האסלאמית דאע"ש.
מואב נסע באזורים שהיו עד לא מזמן בשליטת דאע"ש, וראיין את נשות דאע"ש הנמלטות עכשיו מהערים הנצורות. אמהות לילדים שבמשך השנים האחרונות חיו תחת המדינה האסלאמית אשר בעליהן נהרגו או נלקחו בשבי, ועדיין בחרו מרצונן לחיות...
האם התקשורת קובעת את סדר היום הציבורי מתוך תפיסת עולם מסוימת או שדעת הקהל קובעת לתקשורת מה לסקר? מהם השיקולים שמכתיבים את ההחלטות המתקבלות מדי יום בערוצי הטלוויזיה, לגבי אופי הסיקור החדשותי? האם יכולה התקשורת להיות מעמיקה יותר בתוך כללי המשחק הנוכחיים? האם אכן כפי שטוענים נגדה, התקשורת מייצגת בעיקר צד פוליטי אחד במשוואה, או שהיא פשוט עושה את עבודתה?
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.