כתיבתו ודרך הרצאתו משלבת בין הרעיונות הגדולים של הפילוסופיה, חיי היומיום ורעיונותיו המקוריים על האדם והחברה בזמננו. בספרו המרכזי – "קץ האושר: פילוסופיה ומשמעות החיים" - מציע אזולאי תפיסת משמעות יחודית שנועדה להחליף את אידיאל האושר החמקמק והכוזב והיא מבוססת על עבודת הדוקטורט שלו שעוסקת בשאלת משמעות החיים. תפיסת המשמעות שפיתח אזולאי מהווה כלי רב עוצמה לחינוך, ניהול, הורות והבנת תהליכים חברתיים. אזולאי מרצה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית וחבר ביחידת המחקר והפיתוח במכון ברנקו וייס.
הרצאתו של שמעון אזולאי מבקשת להציע תפיסת משמעות ייחודית תפיסת המשמעות מציעה התבוננות רבת השפעה על חיינו הפרטיים, ובמקביל, על התפתחות הקריירה והארגונים אליהם אנו שייכים.
המלחמה הנוכחית הציבה מולנו מראה, אבל במקביל מעניק לנו הזדמנות מחודשת לשלושה אתגרים גדולים: עת למשמעות, עת לקהילה ועת למנהיגות.
עת למשמעות - הצבתו של מושג המשמעות במרכז החיים האישיים והארגוניים שלנו. ללא משמעות אין חוסן ואין את היכולת היצירתיות להתמודדות עם אי הודאות שאנחנו ניצבים בפניה. התקופה הנוכחית גילתה לנו שמי שהמציב במרכז עולמו את מושג המשמעות התמודד עם המשבר בצורה מוצלחת.
עת לקהילה – הריחוק החברתי והשינוי הרדיקלי בשגרת החיים הוכיחו את עוצמתה וחשיבותה של הקהילה בחיינו. במקום בו הייתה קהילה...
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.