מה חוקרי מוח, כלכלנים ויזמי הייטק יכולים ללמד אותנו על פריצת גבולות המחשבה
סדרה של מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות זיהו את שני המאפייניים האישיותיים שמנבאים יותר מכל קריירה עשירה ומוצלחת: יצירתיות ומשמעת עצמית. עד כמה התכונות הללו מולדות ועד כמה הן ניתנות לפיתוח? האם כל אחד יכול למצוא ״ניצוץ גאונות״? האם הניצוץ נעלם לעד אחרי גיל 40? והאם יש דרך לפרוץ ״מחסום יצירתי״ שנראה בלתי עביר? איך יכולים ארגונים כבדים לעודד חדשנות וחשיבה מקורית? בהרצאה נסקור את המסקנות המפתיעות של עשרות מחקרים שונים שעסקו בנושא - מפסיכולוגיה, כלכלה התנהגותית ועד מדעי המוח - ונזקק תשובות, שיטות והרגלים מממחקרי האקדמיה וגם מסיפוריהם של מצליחני-על מתחומים שונים, שאפשר ליישם בקלות יחסית גם בקריירה שלכם. ההרצאה כוללת ראיונות קצרים שנעשו עם כמה מהחוקרים, האמנים ויזמים המצליחים ביותר בישראל, ביניהם זוכה פרס נובל דניאל כנהמן, היזם בני לנדא, הממציא ריי קורצוויל ועוד.
להיות יזם משמעו לבחור בדרך קשה, רבת מהמורות, ארוכה ובודדה.
* איך היזמים ששרדו עד לרגע האקזיט עשו את זה?
* מהם מאפייני האישיות הדומים אצל היזמים שעשו זאת שוב ושוב?
* מהם ההרגלים הקטנים שאימצו לעצמם היזמים הטובים בעולם - סטיב ג׳ובס, מארק צוקרברג, לארי פייג׳, מייקל בלומברג ואלון מאסק?
* איזה כלים פיתחו לקבלת החלטות בתנאי חוסר ודאות קיצוניים, לניהול זמן, לאיזון עבודה-משפחה, ליצירת חדשנות והמצאת שוק יש מאין?
* מה מהתובנות הללו אנחנו יכולים לאמץ עבור עצמנו, עבור העסק שלנו והקריירה שלנו?
בהרצאה המבוססת על...
האם כיתות קטנות הן המפתח לחינוך טוב יותר? מה החשיבות האמיתית של ציונים?מהו האפקט של החופש הגדול על פערים בין תלמידים ולמה הרשתות החברתיות הן ההזדמנות הפדגוגית המשמעותית ביותר מאז המצאת הנייר?
בהרצאה נסקור כמה מהמחקרים המעניינים והמפתיעים ביותר מעולם החינוך ואת התובנות הלא-אינטואיטיביות שהם מביאים איתם. כמו כן, נסקור סדרה של ניסויים פורצי דרך שנערכו בשנים האחרונות בבתי ספר ואוניברסיטאות שונים בעולם, במסגרתם שולבו כלי תקשורת טכנולוגיים - מטוויטר, פייסבוק ווואטסאפ - באופן אינטגרטיבי אל תוך שיטות...
לנוחויותך, ניתן למלא את טופס ההזמנה למידע נוסף
ולצרף מספר מרצים ולא מרצה בודד. ניתן לגלוש
בגלריות מרצים ולהוסיף מספר מרצים לסל הפניות,
לפניה אחת מרוכזת.