לשאת ולתת כמומחה: המעבר מהתנהלות אינטואיטיבית למשא ומתן מתוכנן
רבים סבורים כי משא ומתן היא התנהלות מולדת והעולם נחלק לשניים, היודעים לשאת ולתת ואילו שלא.
אולם במציאות, אנחנו נושאים ונותנים כל הזמן ומול כל אחד: מול קולגה או עמית לעבודה, מול ספק או לקוח, עם המנהלים, עם העובדים, עם נותני שירותים ולמעשה – עם מי לא?
הצלחת המשא ומתן היא פונקציה של התנהלות הצדדים, מארג היחסים והאינטרסים של הצדדים לצד תכנון נכון של התהליך, לרבות ההפתעות שבו. שיפור יכולות המשא ומתן מחזקת את ביצועי המנהלים, מגדילה את סיכוי עמידתם ביעדים ומעצימה את הקשרים והיחסים בין הנושאים ונותנים.
למעשה, חיזוק מיומנויות המשא ומתן של המנהלים תגדיל את הצלחתה של היחידה העסקית בכללותה.
הרצאה זו תציג את עיקרי עולם המשא ומתן המקצועי ותתן דרך הסתכלות ייחודית על תהליכי משא ומתן אותם עוברים מידי יום המשתתפים.
ההרצאה, בת שעה וחצי, תעמיק בנקודות הבאות:
- ההבדל בין משא ומתן אינטואיטיבי למשא ומתן מתוכנן
- אסטרטגיות מובילות במשא ומתן;
- המקור למבוי סתום במשא ומתן הבא;
- "ארגז הכלים" של הנושא ונותן המקצועי;
ההרצאה משלבת משחקי תפקידים וקטעי סרטים ופעילה שיתוף הקהל, הכול במטרה להציג את חשיבות היכולת להתמקצע במשא ומתן. ההרצאה מרתקת משולבת בהומור והנאה.
משא ומתן פנים מול פנים? עקרונות המשא ומתן באמצעים אלקטרונים
הרצאה זו תציג את עולם המשא ומתן הוירטואלי. ידוע לכל כי תקשורת לא מילולית מעבירה מסרים רבים, נותנת מידע ולעיתים, אף מקטינה את אי הודאות לגבי הצעד הבא במשא ומתן. אולם כיצד עלינו לפעול כששפת הגוף נסתרת? כשהמשא ומתן מתבצע במייל?
משא ומתן אלקטרוני נתבצע בכל יום ובכל שעה. השינויים בקצב העברת המידע, ביכולת להפיצו לרבים אחרים וכמות האינפורמציה – כל אלו משפיעים על אופן ניהול משא ומתן זה, בעיקר כאשר הצדדים לא מכירים ואף לעיתים, לא מתקשרים באותה השפה. מהם האתגרים למשא ומתן אלקטרוני? כיצד ניתן להמנע מכשלי תקשורת באמצעות הפלטפורמה הויראלית ומה עלינו לדעת על מנת לשאת ולתת נכון יותר בעת כתיבת מייל התגובה הבא?
ההרצאה, בת שעה וחצי, תגע בנקודות הבאות:
- ההבדל בין פגישה למייל – אתגרי המשא ומתן בתקשורת האלקטרונית;
- עקרונות לשילוב תקשורת אלקטרונית במשא ומתן הבא;
- ממה עלי להזהר? דרכים להמנע ממבוי סתום בתקשורת אלקטרונית;
הרצאה חוויתית ומעשירה, המציגה כיצד תקשורת אלקטרונית יכולה לסייע , כמו גם להיות עקב האכילס, להצלחת המשא ומתן. ההרצאה תשלב דוגמאות טקסט ותכתובת מייל כבסיס להצגת עקרונות ההרצאה, ומזמינה את המשתתפים להציג תכתובות מייל כמקרה מבחן ליישום עקרונות ה- E negotiation על מקרי אמת של המשתתפים.
כלי הנטוורקינג בשירות המשא ומתן: כיצד ניתן להעזר קשרים עסקיים במשא ומתן הקרוב?
בחיפוש אחר ההשקעה, השותף או הלקוח הבא, אנו נפגשים מידי יום עם מגוון אנשים ויוצרים קשרים אישיים ועסקיים ללא הרף. הקשרים הללו באים לידי ביטוי ברגע בו מתדיינים על השקעה כספית, הסכם שותפים ואף בכל מחלוקת או עסקה יומיומית. אולם כיצד מגעים אלו יכולים לסייע במשא ומתן הקרוב? ובכלל, מה הקשר בין משא ומתן לנטוורקינג?
הרצאה זו תעניק למשתתפים כלים פרקטיים המגיעים משתי עולמות: עולם המשא ומתן עולם הרישות החברתי ותציג כיצד ניתן להשתמש באחד על מנת להשיא תוצאות בשני. ההרצאה תגע בסוגיות הבאות:
- על הקשר שבין משא ומתן לרשת הקשרים העסקיים של המנהל;
- מתי באמת מתחיל המשא ומתן? במפגש הנטוורקינג הראשון;
- כיצד ניתן להיעזר ברשת ההיכרויות העסקיות למיקסום תוצאות המשא ומתן הבא מול משקיע, לקוח או ספק;
- מינוף הכוח שבהיכרות משותפת במשא ומתן הקרוב;
בהרצאה זו, בת שעה וחצי, תעניק למשתתפים ארגז כלים המשלב כלים מעולם הנטוורקינג ומעולם המשא ומתן ותציג כיצד ניתן לחזק את מעגלי ההיכרויות העסקיות במטרה להביא להצלחת המשא ומתן.