מהפכת העבודה ההיברידית- השלב הבא
העבודה ההיברידית צפויה לשנות (החל מימים אלו) מרכיבים רבים בחיינו: במשפחה- הורות, זוגיות, תרבות הפנאי. האוכל שאנו אוכלים, המבנה הפנימי של הבתים והדירות, פינות עבודה ביתיות. היא תשנה את אינטנסיביות השימוש ברכב, את העומס בכבישים, את זיהום האוויר ואת שוק הליסינג ובכך תתרום למאמץ האקולוגי. צפויה לה השפעה על מרכיבי well being אחרים- רמת הסטרס שאנו חווים והבריאות בכלל. הזמן שיתפנה לאנשים עקב החלפה של שעות עבודה ביעדי עבודה והורדת הנסיעות תפחית מהעייפות שלנו, תיצור פוטנציאל לפעילות גופנית רבה יותר ותתרום לבריאות שלנו. היא תפנה מקום למפגשים עם אנשים קרובים אלינו- משפחה וחברים- הנתון היחידי המוכח שעשוי לתרום לתחושת האושר שלנו. אוכלוסיות מסוימות שהודרו ממעגלי העבודה הרווחית יותר כמו נשים, קבוצות מיעוט ובעלי מוגבלויות עשויות להשתלב יותר. יכול לצאת הרבה טוב מהמהלך הזה.
אבל צפוי גם מחיר: תחושת הבדידות, אחת המגפות של העולם החדש והצעירים בפרט, עשויה להחריף ולפגוע בבריאותנו. מקומות העבודה צפויים לבצע שינויים רבים: העבודה לא תהיה כמו שהייתה, רק בשעתוק למרחוק אלא תשתנה לחלוטין: פעולות מסוימות כמו אינטראקציות פרונטאליות ירוכזו בעבודה והשאר בבית. יקום דור חדש של עובדים עם כישורים לניהול עצמי, ברמת תקשורתיות גבוהה ושיתוף פעולה וסט שלם של תכונות המתאימות אותם לעבודה החדשה. גם סגנון הניהול עתיד להשתנות. הדבר יביא לתחלופה של מנהלים ועובדים. בעיקר קיים החשש הגדול של התאגידים מירידה ברמת הלכידות, כתוצאה מכך הנאמנות לעבודה ושביעות הרצון של העובדים, ומשם לפגיעה בשימור העובדים, תחלופה גבוהה ובריחה של ידע מהארגון.
בהרצאה מתוארת ההשפעה של העבודה ההיברידית על חיינו אך בעיקר: מה על ארגון לעשות כדי להתכונן לצורת העבודה החדשה בדרך מיטבית.
החל משנות ה- 90, העובדים בישראל הוסיפו בממוצע שעתיים ליום העבודה שלהם. במקביל, הטכנולוגיה המתקדמת אפשרה את המשך העבודה גם מעבר לשעות הסטנדרטיות. בזמן האחרון עם המעבר של ארגונים רבים למודל עבודה גמיש (היברידי) מגיעה הסוגייה של עומס עבודה ואיזון בינה לבין החיים האישיים / משפחתיים לנקודה קריטית. נכון לשנת 2022, העובדים והמנהלים לא למדו כיצד לבצע זאת כהלכה ולראייה הנתונים מראים על עליה בתחושת הStress-, חוסר איזון שמרגישים העובדים, בירידה בתחושת איכות החיים, בירידה באיכות החיים של העובדים והמנהלים, כל אלו מביאים...
לפרטים נוספיםההתמכרות הקשה ביותר של בני נוער בימינו הנה ההתמכרות למסכים: מסכי מחשב, מסכי טלוויזיה, מסכי טלפונים ניידים ומסכים של משחקי מחשב. יתרה מכך - זמן הצפייה של נער ממוצע במסכים ביום אחד, עולה (בהרבה) על הזמן הכולל של כל הפעילויות האחרות שלו. גם כשיש להם הזדמנות לאיטראקציה חברתית הם מפספסים אותה ונשארים תקועים מול המסך הפרטי שלהם. מיידיות ותרבות של "כאן ועכשיו" ללא יכולת לדחיית סיפוקים, שטחיות, פאסיביות, חוסר גבולות, קושי בריכוז ונתקים (למשל...
לפרטים נוספים